Reino -Espanjan ihme laitumella
Arvostan opettajien ammattitaitoa ja aitoa panostamista opettamiseen
Ritva Vanhatalo on aikuisratsastaja, joka vasta muutama vuosi sitten on aloittanut ratsastusharrastuksen.

Ritva kertoo, että tuttava houkutteli hänet mukaan aikuisratsastusryhmään eräälle toiselle tallille vuonna 2005. Kokeiltuaan paria eri tallia, joissa opetusryhmät olivat suuria, hän alkoi pian kaivata henkilökohtaisempaa opetusta, hyvä istunta etusijalla.

Joulukuussa 2006 löysin Equstomin tallin kotisivut ja luettuani kuvauksen tallin toiminnasta tiesin heti mitä haluan, kertoo Ritva kun tapaan hänet aamupäivällä ennen hänen tuntinsa alkua Equstomin tallikäytävällä. Equstom järjesti Ritvalle ja kahdelle hänen ystävälleen sekä kahdelle muulle ratsastajalle oman ryhmän ja siitä lähtien Ritva on käynyt tiiviisti Equstomissa.

Ryhmäopetuksen lisäksi aloin käymään myös yksityistunneilla ja vuoden 2009 alussa siirryin ratsastamaan ainoastaan yksityistunneilla, hän jatkaa.

Aikuisten talli

Täällä opettajat keskittyvät kaiken tasoisiin ratsastajiin, myös aikuisiin, jotka haluavat kehittää ratsastustaitojaan. Työskentelemme monin eri tavoin yhteisesti opettajan kanssa istuntani parantamiseksi.. Equstomin opettajilla näyttää olevan iso työkalupakki täynnä erilaisia mielikuvia, joilla pyritään etsimään keinoja hyvän istunnan löytämiseksi.

Uusimpana palveluna Equstom tarjoaa koulun oppilaille mahdollisuuden vuokrata hevosiaan itsenäiseen ratsastukseen. Ratsastuksen aikana opettaja on mukana valvomassa menoa.

Itselläni on tapana tukeutua tunneilla liikaa opettajaan. Voin jo alkukokemuksesta sanoa, että itsenäinen ratsastus vahvistaa luottamusta omiin taitoihin ja mahdollistaa omien siipien kokeilun, Ritva toteaa laittaessaan kypärää päähän.

Idyllinen ja rauhallinen ympäristö

Ritvan yksityistunnin päätyttyä tapaamme Equstomin tallin yläkerrassa, jossa suihku- ja pukeutumistilat sijaitsevat. Aikaisempiin kokemuksiin verrattuna Ritvan mielestä Equstom on idyllinen ja rauhallinen ympäristö. Vaikka Equstom toimii valmennuksen ja yksityishevospaikkojen tarjoamisen ohella ratsastuskouluna, se muistuttaa enemmän yksityistallia. Tallissa vallitsee rauha, tallimestarit tekevät oman työnsä, jokainen ratsastaja laittaa itse hevosensa kuntoon ja myös huolehtii käyttämänsä hevosen varusteiden puhdistuksesta ja huollosta omalta osaltaan.

Saan aina puhtaan hevosen ja hoidetut varusteet ja luovutan myös hevosen harjattuna, tarvittaessa kylmättynä, talvisin loimitettuna, ja varusteet huollettuna. Tiedän jo ennen tuntia jotakin siitä ja sen temperamentista ja se auttaa minua suhtautumaan siihen oikein.

Horsemanship taidot tutuiksi

Yksityistuntien lisäksi Ritva käy myös erilaisilla kursseilla. Esimerkiksi horsemanship taitoja kehittävät kurssit ovat Ritvan mielestä olleet todella hyviä. Näillä kursseilla käsitellään aivan perusasioita liittyen hevosen käsittelyyn, uusien asioiden totuttamiseen, ravintoon, hoitoon ja terveyteen, varusteisiin, maasta käsittelyyn, juoksutukseen, lastaukseen jne.Kurssitoivomuksia on aina saanut esittää ja niitä on myös kiitettävästi kuunneltu ja toteutettu.!

Suihku- ja liikuntatilat ahkerassa käytössä

Ritvan käytyä suihkussa hän istahtaa vastapäiseen nojatuoliin. Hän huokaisee tyytyväisenä:

Aivan luksusta ovat tallin puolesta tulevat kylpytakit ja pyyhkeet. Käyn aina täällä suihkussa tunnin jälkeen ja vaihdan vaatteet, koska lähden täältä suoraan töihin. Ennen tunteja käyn joskus myös venyttelemässä lihaksia liikuntasalissa. Täytyy myöntää, että en ole aikaisemmin törmännyt näin loistavaan mahdollisuuteen valmistautua tulevalle ratsastustunnille!